Consiliul Consultativ PACT - consultare publică

Punem la dispoziție spre consultare publică Procedura de funcționare a Consiliului Consultativ PACT.

Descarcă PDF:  Procedura de funcționare a Consiliului Consultativ PACT pentru Patrimoniu

Obiectul procedurii este de a permite crearea unui mecanism de decizie și consultare a stakeholderilor.

Consiliul va continua inițiative demarate în alte proiecte existente, creându-se astfel o sinergie cu acțiuni și proiecte similare și va consta, de fapt, într-o rețea regională PACT pentru Patrimoniu, cu atribuții similare unui grup de lucru. Această rețea va activa ca un ecosistem inovativ pentru abordarea patrimoniului, cu implicarea tuturor stakeholderilor, ca resursa de dezvoltare durabilă și resursă pentru regenerarea rurală a comunităților rurale.

Consultarea autorităților publice locale și a stakeholderilor, realizată în faza de pre-proiect, a evidențiat faptul că peisajul cultural este afectat de o serie de dezvoltări neadecvate, intruzive.

Se dorește prin colaborarea în grupul PACT depășirea resurselor disponibile pe plan local, în abordarea unor probleme de interes comun (cum este protejarea patrimoniului construit) și extinderea resurselor, printr-o sinergie a cunoașterii la care toți actorii au acces (acces la bune practici, înțelegerea și aplicarea corectă a cadrului legal, înțelegerea mecanismelor administrative de care dispune fiecare actor relevant, expertiza în domeniu, acces la un mediul de învățare continuă).

Vă invităm să consultați documentul și să ne trimiteți opiniile sau sugestiile dvs. până la data de 20.09.2023 pe adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau în dezbaterea online care va fi programată la acea dată.