Metodologii PACT - consultare publică

Punem la dispoziție, spre consultare publică, cele două Metodologii PACT: 

Descarcă PDF:  Metodologie de monitorizare, de cercetare şi inventariere a resurselor valoroase ale patrimoniului construit

Descarcă PDF:  Metodologie de valorificare și interpretare a patrimoniului natural, prin studiu în teren

Foarte multe comunități rurale dețin resurse naturale și culturale extrem de interesante, care, din păcate, nu sunt puse în valoare în scopul dezvoltării durabile a turismului.

Aceste două metodologii au rolul de a crește capacitatea ONG-urilor și autorităților locale de a monitoriza resursele patrimoniale naturale și construite.

Metodologia de monitorizare, de cercetare şi inventariere a resurselor valoroase ale patrimoniului construit cuprinde instrucțiuni de realizare a documentării în teren, de consemnare a informațiilor, de documentare fotografică a elementelor valoroase ce aparțin patrimoniului construit. 

Metodologia de valorificare și interpretare a patrimoniului natural sintetizează recomandări privind: puncte de belvedere, puncte de orientare turistică, trasee tematice, trasee de interpretare. 

Vă invităm să consultați metodologiile și să ne trimiteți opiniile sau sugestiile dvs. până la data de 20.09.2023 pe adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau în dezbaterea online care va fi programată până la finalul lunii septembrie.