Metodologii PACT - patrimoniul natural și patrimoniul construit

În cadrul proiectului „Bucovina: Regenerare rurală prin implicarea comunității” au fost realizate două metodologii:

  • Metodologie de valorificare și interpretare a patrimoniului natural, prin studiu în teren - ce are drept scop inițierea organizațiilor din mediul rural în crearea unor poteci turistice tematice care să asigure o interpretare a resurselor naturale și socio-culturale. Aceste poteci tematice pot sprijini informarea turiștilor în destinațiile din mediul rural și pot suplimenta oferta turistică locală.
  • Metodologie de monitorizare, de cercetare şi inventariere a resurselor valoroase ale patrimoniului construit, cu ajutorul actorilor locali - ce se dorește a fi un ghid care să îndrume locuitorii din mediul rural, organizațiile din zonă, autoritățile locale, în procesul de documentare a elementelor valoroase, de descriere a lor și de monitorizare a evoluției acestora.

Foarte multe comunități rurale dețin resurse naturale și culturale extrem de interesante, care, din păcate, nu sunt puse în valoare în scopul dezvoltării unui turism durabil. Metodologiile sintetizează recomandări legate de CE este valoros și CUM punem în valoare elementele valoroase patrimoniale prin măsuri specifice.

Cele două metodologii sunt reunite într-o broșură ce poate fi descărcată în format PDF la linkul de mai jos..